Keskustelun ohjauskorteista löydät kootusti vinkkejä Erätauko-keskusteluun valmistautumiseen, ohjaamiseen ja lopetukseen. Korteista löydät muun muassa Rakentavan keskustelun pelisäännöt, parhaat ohjaistoimenpiteet, vinkkejä keskustelun syventämiseen sekä keinoja yllättävän ristiriitatilanteen käsittelyyn keskustelun aikana. Keskustelukortit kannattaa ottaa mukaan tueksi koko keskustelun ajaksi.

Käy kurkkaamassa myös uudet työkalukuvakkeet nettisivuiltamme ja lue vinkit esimerkiksi kuuntelutaidon kehittämiseen, erilaisten kielenkäyttäjien huomioimiseen dialogissa, konfliktin käsittelyyn valmistautumiseen ja dialogisten kysymysten esittämiseen. Nämä ja paljon muuta löydät täältä.

Lue myös Pauliina Vesterisen diablogi Erätauko-keskustelun järjestämisestä omassa kodissa. Keskustelun voi järjestää hyvin myös yksityishenkilönä ja mukaan voi kutsua esimerkiksi omia tuttuja. Pääset lukemaan Pauliinan kokemuksesta ja vinkeistä täältä.

Uutiset

  • Ehdota vuoden 2023 Suomen dialogitekoa!

    On taas aika ehdottaa Suomen dialogiteko -tunnustukselle saajaa. Erätauko-säätiö myöntää vuosittain Suomen dialogiteko -tunnustuksen jollekin toimijalle. Tunnustus jaetaan tänä vuonna kuudetta kertaa.
  • Hurraa! Erätauko nuorille -kokonaisuus on nyt julkaistu

    “Erätauko nuorille” on kokonaisuus, joka tukee dialogitaitojen harjoittelemista sekä osallisuuden toteutumista. Kokonaisuuden avulla voi kehittää omia sekä ryhmän keskustelu- ja kuuntelutaitoja. Materiaalien avulla voi lisäksi harjoitella Erätauko-keskustelun ohjaajana toimimista.
  • Valtteri Tervala aloittaa Erätauko-säätiössä uutena asiantuntijana

    Erätauko-säätiön tiimi saa helmikuun lopulla vahvistusta, kun Valtteri Tervala aloittaa säätiössä asiantuntijana. Erätauko-menetelmä on kulkenut mukana Valtterin tekemässä työssä jo menetelmän alkuajoista lähtien.
Kaikki uutiset