Erätauko-menetelmän ajatuksena on luoda rakentavampaa keskustelukulttuuria Suomessa ja maailmalla. Menetelmän käyttö tukee osaltaan Suomen Partiolaisten tulevaa strategiaa ja jokaisen partiolaisen johtamistaitoja.

Partio haluaa toimia hyvän johtamisen ja rakentavien keskustelutaitojen edistäjänä ja kasvattajana. Erätauko-menetelmä tarjoaa selkeän mallin keskustelutaitojen kouluttamiseen ja Erätauko-säätiöltä saatava tuki mahdollistaa menetelmän tehokkaan levittämisen. On mahtavaa päästä tekemään yhteistyötä ja viemään suomalaista keskustelukulttuuria parempaan suuntaan,

iloitsee vapaaehtoistuesta ja koulutuksesta vastaava hallituksen jäsen Antti Reinikainen.

Erätauko-menetelmää voidaan jatkossa hyödyntää niin partiolippukunnissa, -piireissä kuin -tapahtumissa. Menetelmää voidaan käyttää osana partiokoulutuksia ja yhteistyön myötä partiolaisilla on myös mahdollisuus kouluttautua Erätauko-menetelmän ohjaajiksi ja kouluttajiksi.

Partiolaiset mukana rakentamassa parempaa keskustelukulttuuria

Vain yhdessä eri toimijoiden kanssa voimme tehdä Suomesta maailman parhaiten keskustelevan kansan ja sitä kautta lisätä ymmärrystä itsestä, muista ja maailmasta. Partion toiminnassa on vuosittain mukana yli 60 000 jäsentä ja lisäksi partioliike on maailman suurin rauhanliike yli 40 miljoonalla jäsenellään. Viikoittaiset kohtaamiset, leirit ja tapahtumat eri-ikäisten ja erilaisten ihmisten kesken on hyvää maaperää Erätauko-menetelmälle. Tämä yhteistyö on hieno mahdollisuus Erätauko-säätiölle ja rakentavammalle keskustelukulttuurille,

toteaa Erätauko-säätiön toimitusjohtaja Laura Arikka iloisena.

Erätauko-säätiö ja Suomen Partiolaiset ovat sopineet tässä vaiheessa kahden vuoden yhteistyöstä, mutta sopimusta voidaan jatkaa myös vuoden 2022 jälkeen.

Kuva: Noora Qvick

Uutiset

  • Ehdota vuoden 2023 Suomen dialogitekoa!

    On taas aika ehdottaa Suomen dialogiteko -tunnustukselle saajaa. Erätauko-säätiö myöntää vuosittain Suomen dialogiteko -tunnustuksen jollekin toimijalle. Tunnustus jaetaan tänä vuonna kuudetta kertaa.
  • Hurraa! Erätauko nuorille -kokonaisuus on nyt julkaistu

    “Erätauko nuorille” on kokonaisuus, joka tukee dialogitaitojen harjoittelemista sekä osallisuuden toteutumista. Kokonaisuuden avulla voi kehittää omia sekä ryhmän keskustelu- ja kuuntelutaitoja. Materiaalien avulla voi lisäksi harjoitella Erätauko-keskustelun ohjaajana toimimista.
  • Valtteri Tervala aloittaa Erätauko-säätiössä uutena asiantuntijana

    Erätauko-säätiön tiimi saa helmikuun lopulla vahvistusta, kun Valtteri Tervala aloittaa säätiössä asiantuntijana. Erätauko-menetelmä on kulkenut mukana Valtterin tekemässä työssä jo menetelmän alkuajoista lähtien.
Kaikki uutiset