Kilpa-urheilutaustainen Evwaraye siirtyy Erätauko-säätiöön avarakatseisuutta ja vuorovaikutusta Suomessa edistävästä Walter ry:stä, jossa hän on toiminut viimeiset vuodet projektipäällikkönä.

Pääosin kasvatus- ja opetuskentälle suunnatun toiminnan ydin on koostunut opettajakoulutuksista, työpajoista ja huoltajille suunnatuista tilaisuuksista.

– Sain mahdollisuuden työskennellä vuosia loistavien ihmisten kanssa ja kokea toinen toistaan mieleenpainuvampia kohtaamisia. Nämä vuodet opettivat minulle paljon. Sain todistaa näköalapaikalta toiminnan kehityksen ja tien sen vakiintumiseen, Evwaraye sanoo.

Evwaraye siirtyy Erätauko-säätiöön odottavin ja innostunein mielin. Uudessa tehtävässään hän näkee ennen kaikkea mahdollisuuden päästä hyödyntämään jo olemassa olevaa osaamistaan ja toivoo sitä kautta voivansa olla säätiölle ja tiimille arvokas lisä.

– Ajatus suomalaisista maailman parhaiten keskustelevana kansana vetoaa minuun vahvasti. Elinikäisen oppijuuden puolestapuhujana odotan myös innolla mahdollisuutta oppia ja kehittyä uudessa työympäristössäni uusien ja erilaisten teemojen parissa.

Ihmisenä Evwaraye kuvailee itseään empaattiseksi ja ikuiseksi oppijaksi. Hän on aina ollut kiinnostunut ihmisistä ja yhteiskunnallisista asioista. Evwaraye on joukkuepelaaja ja hänelle on tärkeää olla myös siltä osin positiivinen lisä uuteen työyhteisöön.

– Pidän Erätauko-säätiön eteenpäinkatsovasta tunnelmasta ja ratkaisukeskeisyydestä. Säätiön ulospäinsuuntautunut tekeminen on virkistävää. Pidän menetelmän myötä tapahtuvaa osallistamista hyvin tärkeänä, kun puhutaan yhteisöjen hyvinvoinnista ja sen kohentamisesta.

Evwaraye uskoo vahvasti rakentavan vuorovaikutuksen voimaan. Hän kokee, että ihmisten on helpompi pärjätä elämässään, kun pyrkii ymmärtämään muita ihmisiä, heidän kokemuksiaan ja tulokulmiaan.

Evwarayesta on tärkeää olla mukana edistämässä rakentavaa vuorovaikutusta Suomessa ja maailmassa, koska hän on henkilökohtaisesti kokenut sen merkityksen.

– Rakentava vuorovaikutus lisää ymmärrystä ja sitä kautta vapauttaa ihmistä ja lisää hyvinvointia. Aidosti kuuntelemalla ja kuulemalla muita ihmisiä ja pyrkimällä ymmärtämään heidän ajatteluaan oppii itsekin samalla ajattelemaan asioita eri näkökulmista, Evwaraye sanoo.

Tämä ei hänen mielestään tarkoita kuitenkaan sitä, että ihmisten tulisi olla kaikista asioista samaa mieltä, mutta tunnistamalla muiden tulokulmat antaa samalla itselleen paremman mahdollisuuden ymmärtää muita ihmisiä ja heidän kokemuksiaan.

– Se voi olla erittäin vapauttavaa, sillä silloin ei tarvitse olla pinttyneiden mielipiteidensä vanki, Evwaraye sanoo.

Evwaraye aloittaa asiantuntijana Erätauko-säätiössä elokuun alussa.

Teksti: Laura Rantanen

Uutiset

  • Ehdota vuoden 2023 Suomen dialogitekoa!

    On taas aika ehdottaa Suomen dialogiteko -tunnustukselle saajaa. Erätauko-säätiö myöntää vuosittain Suomen dialogiteko -tunnustuksen jollekin toimijalle. Tunnustus jaetaan tänä vuonna kuudetta kertaa.
  • Hurraa! Erätauko nuorille -kokonaisuus on nyt julkaistu

    “Erätauko nuorille” on kokonaisuus, joka tukee dialogitaitojen harjoittelemista sekä osallisuuden toteutumista. Kokonaisuuden avulla voi kehittää omia sekä ryhmän keskustelu- ja kuuntelutaitoja. Materiaalien avulla voi lisäksi harjoitella Erätauko-keskustelun ohjaajana toimimista.
  • Valtteri Tervala aloittaa Erätauko-säätiössä uutena asiantuntijana

    Erätauko-säätiön tiimi saa helmikuun lopulla vahvistusta, kun Valtteri Tervala aloittaa säätiössä asiantuntijana. Erätauko-menetelmä on kulkenut mukana Valtterin tekemässä työssä jo menetelmän alkuajoista lähtien.
Kaikki uutiset