Ilmoittaudun keskustelun järjestäjäksi

Haluatko olla mukana tekemässä Suomesta maailman parhaiten keskustelevaa kansaa? Mahtavaa! Juuri sinut halusimmekin mukaan.

Tule mukaan mukaan järjestämään koko Suomen kattavia keskusteluita aiheesta: ”Mitä on suomalaisuus?”

Ilmoittaudu mukaan Erätauko-viikon keskustelun järjestäjäksi alempaa tältä sivulta löytyvällä lomakkeella.

Järjestä Erätauko-keskustelu työpaikallasi, kotona, koulussa, järjestössä tai organisaatiossasi ja tuo erilaiset ihmiset samaan piiriin. Voit kutsua mukaan ystäviä, kollegoita, oppilaita, vanhempia, työyhteisösi tai naapureita. Erityisesti myös heitä, joita et erityisen hyvin tunne.

Voit järjestää keskustelun hyvin myös etäkeskusteluna. Meiltä saat kaiken tarvitsemasi tuen.

Mikäli tarvitset tukea etäkeskustelun järjestämisen tai ohjaamisen osalta, ole yhteydessä Toniin toni.kuoremaki@eratauko.fi

Autamme sinua parhaamme mukaan, jotta osallistumisesi Erätauko-viikkoon ja Erätauko-keskustelusi on mahdollisimman onnistunut kokemus.

Miten?

Päätä tarkempi otsikko keskustelullesi seuraavien vaihtoehtojen pohjalta.

1. Mitä on suomalaisuus?

Mikä liittää sinut ja yhteisösi Suomeen ja suomalaisuuteen?
Mistä asiasta juuri sinun mielestäsi pitäisi keskustella Suomeen ja suomalaisuuteen liittyen? Esimerkiksi: “Mitä on suomalaisuus tänään?” “Millaista Suomea haluamme rakentaa?” “Mikä on minulle Suomessa ja suomalaisuudessa tärkeää?”

“Mihin tämä sopii?”

  • Työyhteisön kahvit
  • Partiolippukunnan ryhmätapaaminen
  • Koululuokan itsenäisyyspäiväkeskustelu
  • Kepeämpi tai syvempi

2. Mihin kuulun?

Yhteiskunnallisista erimielisyyksistä huolimatta suomalaiset ovat pohjimmiltaan varsin samanlaisia. Maaseudun keski-ikäisiä duunarimiehiä ja kaupunkien nuoria korkeakoulutettuja naisia yhdistää moni asia, osoittaa Suomen Kulttuurirahaston ja e2:n 2017-2018 toteuttama tutkimus, jossa tarkastellaan suomalaisten identiteettejä. Tutkimus perustuu yli 6000 suomalaisen vastauksiin.

Erätauko-viikon 2019 keskusteluissa nousi esiin vahvasti kuulumisen ja identiteetin pohdinta. Haluamme syventää tätä keskustelua, ja siksi tarjoamme yhdeksi Erätauko-viikon 2021 aiheeksi edellisen vuoden tapaan “Mihin kuulun?” Mihin ryhmään koet kuuluvasi? Miltä kuuluminen tuntuu? Mitä kuulumiseen liittyy? Mikä siinä on hyvää ja arvokasta?

3. Yhteisöllesi tärkeä aihe

Vuoden 2019 ja 2020 Erätauko-viikolla mukaan pystyi liittymään myös yhteisön omalla merkityksellä aiheella. Näitä olivat muun muassa:
“Tilinpäätös teollisesta Suomesta”
“Mahtuvatko maalaiset ja kaupunkilaiset samaan Suomeen?”
“Lasten Suomi”
“Hyvä elämä Järvenpäässä”

Myös tänä vuonna voitte pohtia yhteisöllenne tässä ajassa tärkeän aiheen, josta haluatte pysähtyä keskustelemaan Erätauko-viikolla.

Erätauko lisää ymmärrystä siitä, miten muut ihmiset ajattelevat ja toimivat ja ihminen tulee samalla itse ymmärretyksi, mikä on arvo sinänsä.

Katri Vataja, johtaja, strategia- ja ennakointi, Sitra