Tapahtumat

Täältä löydät uusimmat, avoimet Erätauko-tilaisuudet ja -tapahtumat. Lisäksi kerromme näillä sivuilla eri toimijoiden tulevista Erätauko- koulutuksista.

Vuoden 2022 tapahtumia

Päivitämme tänne säätiön omia ja yhteistyökumppaneiden kanssa järjestettäviä tapahtumia sitä mukaa, kun niitä julkistetaan.

Tapahtumat-sivulta löydät lähempänä tapahtumaa myös tapahtumakohtaista materiaalia sekä linkkejä tapahtumien omille sivuille. Uusista ja tulevista tapahtumista uutisoidaan myös Ajankohtaista-osiossa.

Tervetuloa mukaan!

Hyvin sanottu -keskustelufestivaali 30.9.-1.10.2022

Tapahtumassa on mahdollista tulla kuuntelemaan julkisia keskusteluja ja osallistumaan itse eri keskusteluihin. Festareille on vapaa pääsy, tervetuloa mukaan!

Innostavaa!

Erätauko-koulutukset

Haluatko kouluttautua Erätauko-ohjaajaksi tai -kouluttajaksi? Täältä löydät eri toimijoiden Erätauko-koulutuksia. Voit myös tilata Erätauko-koulutuksia, ole meihin yhteydessä ja keskustellaan asiasta tarkemmin!

Katso tulevat koulutukset

Menetelmä vapauttaa ajattelua. Keskustelussa voi keskittyä ihan eri tavalla muiden kuuntelemiseen, kun kaikki energia ei mene siihen, että joutuu miettimään ratkaisuja ja lopputulosta.

Katju Holkeri, finanssineuvos, yksikön päällikkö, valtiovarainministeriö, Valtionhallinnon kehittämisosasto

Erätauko-viikko 2019-2021

Kymmenet eri toimijat ja yksittäiset henkilöt ovat kolmen vuoden ajan järjestäneet Erätauko-keskusteluja Suomesta ja suomalaisuudesta. Tänne koostetaan kevään 2022 aikana koonti käydyistä keskusteluista ja niistä heränneistä oivalluksista.

Kiinnostavaa!

Poikkeusajan dialogit -kokonaisuus

Dialogeissa keskusteltiin vuoden 2020 ja 2021 aikana poikkeusajan vaikutuksista ihmisten arkeen ja elämään. Lue lisää täältä!

Mielenkiintoista!

Menneitä tapahtumia

  • Demokratian puolustusdialogit 28.4 ja 9.6.2022.
  • 7.2.-24.3. 2022 Tampereen kaupunkiseudun kansalaispaneelikeskustelut. Kansalaispaneelissa Tampereen kaupunkiseudun asukkaat keskustelivat kaikkia yhdistävästä aiheesta, liikenteestä.
  • 9.3.2022 Sitran luontodialogipäivä. Koko Suomen kattavat keskustelut luonnon merkityksestä ja luonnon monimuotoisuuden säilyttämisestä. Lisätietoa Sitran sivuilla.
  • Erätauko-viikko 1.-7.12.2021.
  • Poikkeusajan dialogit 2020-2021. Lisätietoa alempaa löytyvältä tapahtuma-sivulta ja kalenterista.  Kokonaisuutta koordinoi DialogiAkatemia, Erätauko-säätiö ja valtiovarainministeriö
  • Osaaminen näkyviin. Osaamista syntyy monissa ympäristöissä: työelämässä, arjessa, vapaa-ajalla, opinnoissa, kursseilla, harrastuksissa, perhe-elämässä – missä vain. Aina omaa osaamista ei edes huomaa. Yli 170 toimijaa oli mukana Sitran Osaaminen näkyväksi -viikoilla: https://www.sitra.fi/hankkeet/osaaminen-nakyviin/#mista-on-kyse
  • Ideafestivaali –Keskusteluja hyvästä elämästä maaseudulla käytiin osana maaseutuparlamenttia 18.1-11.6.2021. Maaseutuparlamentti on Suomen suurin ideafestivaali ja yhteiskunnallisen vaikuttamisen paikka. Lisätietoja:  https://www.maaseutuparlamentti.fi/ideafestivaali
  • Politiikka-viikko 2.-8.11.2020. Politiikkaviikolla suunniteltiin unelmien kuntaa. Ennen kuntavaaleja 2021 voi järjestää nuorten ja kuntapäättäjien Erätauko-keskustelun aiheesta.
  • Erätauko-viikko 1.-7.12.2020. Keskusteluja Suomesta ja suomalaisuudesta.