Erätauko-viikko

Erätauko-viikolla kuka tahansa voi kutsua koolle keskustelun Suomesta ja suomalaisuudesta.

Mistä on kyse?

Seuraavaksi Erätauko-viikkoa vietetään joulukuussa 2021. Erätauko-viikkoa vietetään joulukuun ensimmäisellä viikolla 1.-7.12. Viikon aikana eri puolilla Suomea järjestetään rakentavia keskusteluja Erätauko-menetelmällä. Kaikki ovat tervetulleita mukaan!

Vuoden 2020 teemana oli suomalaisuus. Itsenäisyyspäivä loi oivan mahdollisuuden pohtia Suomea ja suomalaisuutta tässä ajassa ja tulevaisuudessa.

Vuotta 2020 ja 2021 on varjostanut globaali epidemia, jonka vaikutukset ovat näkyneet lähes kaikkien arjessa tavalla tai toisella. Korona-ajan vaikutuksista ihmisten elämään keskusteltiin Erätauko-keskusteluissa huhtikuusta joulukuuhun Poikkeusajan dialogeissa.

Poikkeusajan dialogit huipentuivat vuonna 2020 Erätauko-viikkoon ja oli aika kysyä: Mitä kuuluu Suomi – kaiken keskellä?

Erätauko-viikolla kuka tahansa pystyi järjestämään keskustelun Erätauko-menetelmällä, kasvokkain tai etänä, kotona,  työpaikalla tai vaikka teatterin lavalla.

Mukaan ilmoittautui kymmeniä keskustelunjärjestäjiä eri puolilta Suomea.

Kiitos, kun olitte mukana!

T. Laura, Anna, Toni, Efe, Laura ja Jonna Erätauko-säätiöstä

Vuoden 2019 Erätauko-viikon keskusteluista syntyneitä kirjoituksia voit lukea esimerkiksi täältä:

Jenny ja Antti Wihurin rahaston Erätauko-keskustelu isänmaallisuuden merkityksestä.

Pelastakaa lapset ry:n Erätauko-keskustelu “Lapsuus paossa.”

Lisätietoa Erätauko-menetelmästä.

Erätauko-viikon 2020 tapahtumakalenteri

Seuraavaksi keskustellaan vuonna 2021! Tervetuloa mukaan!

Mekin olimme mukana!

Erätauko-viikon 2020 palautelomake

Palautteesi järjestämästäsi Erätauko-keskustelusta on meille mittaamattoman arvokasta. Kiitos, jos käytät hetken palautteen antamiseen.

Anna palautetta täällä

Mukaan on saatava ääripäät. Dialogiin pitää saada kaikki.

Sören Lillkung, VD, Svenska kulturfonden

Järjestä oma Erätauko-keskustelu

Järjestä Erätauko-keskustelu työpaikallasi, kotona, koulussa, järjestössä tai organisaatiossasi ja tuo erilaiset ihmiset samaan piiriin. Voit järjestää Erätauon myös etänä!

Mukana ollaan!

Tarjoamamme tuki keskustelun järjestäjälle

Lue täältä millaista tukea tarjoamme sinulle ja mitä keskustelun järjestäjän vastuulle jää. Suurkiitos, kun olet mukana Erätauko-viikolla!

Tuemme sinua!

Olemme olleet mukana järjestämässä Erätauko-keskusteluja, koska haluamme yhteisönä edistää rakentavaa keskustelukulttuuria Suomessa. Harrastusyhteisöt ovat myös luontainen paikka ihmisille tulla yhteen dialogin äärelle.

Annina Laaksonen, pääsihteeri, Suomen Nuorisoseurat ry