Erätauko-viikko

Kolmen vuoden ajan itsenäisyyspäiväviikolla on järjestetty Erätauko-keskusteluja Suomesta ja suomalaisuudesta. Erätauko-viikko järjestettiin 2019-2022

Mistä on kyse?

Erätauko-tapahtumaviikkoa on kolmen vuoden ajan vietetty joulukuun ensimmäisellä viikolla 1.-7.12. Viikon aikana eri puolilla Suomea ja ulkomailla on järjestetty rakentavia keskusteluja Erätauko-menetelmän avulla.

Itsenäisyyspäivä on luonut oivan ajankohdan pohtia Suomea ja suomalaisuutta tässä ajassa ja tulevaisuudessa. Toisena aiheena on ollut identiteettiä ja kuulumisen tunnetta käsittelevä ”Mihin kuulun?” aihe. Vuonna 2021 keskusteltiin myös osaamisen näkyväksi tekemisestä.

Tarjosimme järjestäjille kolme valmista Erätauko-käsikirjoitusta. Valmiit materiaalit olivat aiheista ”Mitä on suomalaisuus?”, ”Mihin kuulun?”, sekä ”Osaaminen näkyviin”.

Mukana on kolmen vuoden ajan ollut kymmeniä keskustelunjärjestäjiä eri puolilta Suomea.

Pitää saada myös itsensä ymmärtämään muita. Muutos lähtee aina minusta.

Sören Lillkung, VD, Svenska kulturfonden

Olemme olleet mukana järjestämässä Erätauko-keskusteluja, koska haluamme yhteisönä edistää rakentavaa keskustelukulttuuria Suomessa. Harrastusyhteisöt ovat myös luontainen paikka ihmisille tulla yhteen dialogin äärelle.

Annina Laaksonen, pääsihteeri, Suomen Nuorisoseurat ry