Hyvin sanottu -festivaalit

Tapahtumassa on mahdollista tulla kuuntelemaan julkisia keskusteluja ja osallistumaan itse eri keskusteluihin. Festareille on vapaa pääsy, tervetuloa mukaan!

Hurraa! Erätauko-säätiö järjesti yhdessä Ylen ja Hämeenlinnan kaupungin kanssa keskustelufestivaalin Hämeenlinnassa 30.9.-1.10.2022.

Festivaalin tarkoituksena on edistää positiivista keskustelukulttuuria sekä rohkaista mukaan keskusteluun matalalla kynnyksellä. Tässä kerromme kootusti mitä tapahtui ensimmäisillä keskustelufestareilla.

Festivaaleille osallistuminen oli täysin ilmaista ja osallistua pystyi kuka tahansa niin Hämeenlinnan Verkatehtaalla kuin kotisohvaltakin käsin. Toivottavasti pääsit mukaan festivaaleille!

Yle vastasi tapahtuman julkisista keskusteluista, joista osaa pääsi seuraamaan myös Yle Areenassa. Julkisiin keskusteluihin sai vaikuttaa lähettämällä keskustelunaiheisiin liittyviä kysymyksiä  lomakkeen kautta. Osaan keskusteluista pääsi myös osallistumaan reaaliaikaisen chatin välityksellä.

Mikä tuo tässä ajassa toivoa Susijengin Shawn Huffille, Katri Helenalle, Pekka Hyysalolle ja Jasper Pääkköselle? Mikä on elämäsi moka Katja Ståhl ja Gogi Mavromichalis? Onko kaikki pilalla ja kenelle oma koti on kullan kallis?

Itse tapahtumapaikalla oli mahdollista osallistua lukuisiin Hyvin sanottu -hankkeen yhteistyökumppaneiden järjestämiin luottamuksellisiin keskusteluihin. Niissä keskustelun tukena käytettiin Erätauko-dialogimenetelmä sekä sen Rakentavan keskustelun pelisääntöjä. Erätauko-säätiö on tukenut yhteistyökumppaneita keskustelun järjestämisessä ja ohjaamisessa. Keskusteluja järjestivät mm. Sisäministeriö, Itla, Opetushallitus, Hämeenlinnan taidemuseo ja Suomen Nuorisoseurat.

Voit liittyä mukaan keskustelemaan vaikkapa luonnosta hyvinvoinnin lähteenä, koulutuksen yhdenvertaisuuden haasteista, ruokavalinnoista, maahanmuutosta ja rahan vaikutuksesta kulttuurin harrastamisesta.

Lisäksi oli mahdollista hypätä spontaanisti erilaisiin pop-up-keskusteluihin joko keskustelemaan tai kuulemaan, millaisia kokemuksia muilla on keskustelunaiheeseen liittyen. Myös pop up -keskustelujen tukena toimi Erätauko. Yli neljääkymmentä pop up -keskustelua olivat järjestämässä mm. Eläkeliitto, Hämeenlinnan kauppakamari, SAK, Kanta-Hämeen pelastuslaitos ja Invalidiliitto.

Mistä syntyy hyvä työ? Miten esteettömyys toteutuu työelämässä? Mistä voisit luopua? Millainen on metsäsuhteesi? Mikä on koiraharrastuksen tulevaisuus? Näistä ja lukuisista muista aiheista voit keskustella pop-up-keskusteluissa!

Täältä pääset kurkkaamaan vuoden 2022 festivaaliohjelman.

Lue tai kuuntele lisää tapahtumasta ja kerro meille festivaalikokemuksestasi!

Mikä Hyvin sanottu?

Hyvin sanottu on Ylen ja Erätauko-säätiön vetämä viisivuotinen hanke. Hankkeen tavoitteena on kohottaa suomalaisen keskustelukulttuurin tasoa, luoda rakentavan keskustelun mahdollisuuksia ja innostaa ihmisiä mukaan toisia kunnioittavaan, erilaisia näkemyksiä arvostavaan keskusteluun. Samalla vahvistetaan suomalaisten luottamusta ja ymmärrystä toisiaan kohtaan.

Hyvin sanottu -hanke sijoittuu vuosille 2021-2026 ja siinä on mukana laaja joukko yhteistyökumppaneita. Hanke näkyy Ylen sisällöissä, yhteistyökumppanien työssä ja tilaisuuksissa sekä Erätauko-säätiön toiminnassa.

Lue lisää Hyvin sanottu -hankkeesta!