Hyvin sanottu -festivaalit

Tapahtumassa on mahdollista tulla kuuntelemaan julkisia keskusteluja ja osallistumaan itse eri keskusteluihin. Festareille on vapaa pääsy, tervetuloa mukaan!

Hurraa! Erätauko-säätiö järjestää yhdessä Ylen ja Hämeenlinnan kaupungin kanssa keskustelufestivaalin Hämeenlinnassa 30.9.-1.10.2022.

Festivaalin tarkoituksena on edistää positiivista keskustelukulttuuria sekä rohkaista mukaan keskusteluun matalalla kynnyksellä.

Festivaaleille osallistuminen on täysin ilmaista ja osallistua voi kuka tahansa niin Hämeenlinnan Verkatehtaalla kuin kotisohvaltakin käsin. Toivottavasti näemme juuri Sinut siellä!

Yle vastaa tapahtuman julkisista keskusteluista, joista osaa pääset seuraamaan myös Yle Areenassa. Julkisiin keskusteluihin voit vaikuttaa lähettämällä keskustelunaiheisiin liittyviä kysymyksiä myöhemmin julkaistavan lomakkeen kautta. Osaan keskusteluista pääset myös osallistumaan reaaliaikaisen chatin välityksellä. Tähän tarvitset vain toimivan verkkoyhteyden.

Mikä tuo tässä ajassa toivoa Susijengin Shawn Huffille, Katri Helenalle, Pekka Hyysalolle ja Jasper Pääkköselle? Mikä on elämäsi moka Katja Ståhl ja Gogi Mavromichalis? Onko kaikki pilalla ja kenelle oma koti on kullan kallis?

Itse tapahtumapaikalla on mahdollista osallistua lukuisiin Hyvin sanottu -hankkeen yhteistyökumppaneiden järjestämiin luottamuksellisiin keskusteluihin. Niissä keskustelun tukena on Erätauko-dialogimenetelmä sekä sen Rakentavan keskustelun pelisäännöt. Erätauko-säätiö on tukenut yhteistyökumppaneita keskustelun järjestämisessä ja ohjaamisessa. Keskusteluja järjestävät mm. Sisäministeriö, Itla, Opetushallitus, Hämeenlinnan taidemuseo ja Suomen Nuorisoseurat.

Voit liittyä mukaan keskustelemaan vaikkapa luonnosta hyvinvoinnin lähteenä, koulutuksen yhdenvertaisuuden haasteista, ruokavalinnoista, maahanmuutosta ja rahan vaikutuksesta kulttuurin harrastamisesta.

Lisäksi voit hypätä spontaanisti erilaisiin pop-up-keskusteluihin joko keskustelemaan tai kuulemaan, millaisia kokemuksia muilla on keskustelunaiheeseen liittyen. Myös pop up -keskustelujen tukena toimii Erätauko. Yli neljääkymmentä pop up -keskustelua ovat järjestämässä mm. Eläkeliitto, Hämeenlinnan kauppakamari, SAK, Kanta-Hämeen pelastuslaitos ja Invalidiliitto.

Mistä syntyy hyvä työ? Miten esteettömyys toteutuu työelämässä? Mistä voisit luopua? Millainen on metsäsuhteesi? Mikä on koiraharrastuksen tulevaisuus? Näistä ja lukuisista muista aiheista voit keskustella pop-up-keskusteluissa!

Käy tutustumassa festivaaliohjelmaan.

Lue tai kuuntele lisää tapahtumasta ja hyppää rohkeasti mukaan!

Mikä Hyvin sanottu?

Hyvin sanottu on Ylen ja Erätauko-säätiön vetämä viisivuotinen hanke. Hankkeen tavoitteena on kohottaa suomalaisen keskustelukulttuurin tasoa, luoda rakentavan keskustelun mahdollisuuksia ja innostaa ihmisiä mukaan toisia kunnioittavaan, erilaisia näkemyksiä arvostavaan keskusteluun. Samalla vahvistetaan suomalaisten luottamusta ja ymmärrystä toisiaan kohtaan.

Hyvin sanottu -hanke sijoittuu vuosille 2021-2026 ja siinä on mukana laaja joukko yhteistyökumppaneita. Hanke näkyy Ylen sisällöissä, yhteistyökumppanien työssä ja tilaisuuksissa sekä Erätauko-säätiön toiminnassa.

Lue lisää Hyvin sanottu -hankkeesta!