Valmiita käsikirjoituksia

Erätauko-keskustelun ohjaajan tehtävä on valmistella ja ohjata keskustelu. Tässä apuna on Erätauko-keskustelumenetelmän kaava. Kaavassa toistuu tietyt osiot, jotka muodostavat Erätauko-keskustelun. Kaavan oppii nopeasti. Saadun palautteen mukaan se helpottaa ohjaajan tehtävää ja keskustelijoiden osallistumista. 

Kaavan muokkaamista tarkemmaksi, omaa keskustelua palvelevaksi materiaaliksi kutsutaan käsikirjoitukseksi. Termin mukaisesti siitä löytyy esimerkiksi valmista sanoitusta keskustelun ohjaajan höydynnettäväksi sekä tarkempi aikataulutus.

Tältä sivulta löydät Erätauko-keskustelun käsikirjoituspohjia. Voit hyödyntää niitä oman Erätauko-keskustelun valmistelussa ja ohjaamisessa. Printtaa käsikirjoitus itsellesi tai lataa se omalle laitteelle. Muokkaa tarvittaessa ja merkitse omia muistiinpanoja keskustelun tueksi.

Tulemme lisäämään sivustolle lisää kaavoja kevään mittaan.

Lisää työkaluja

  • Erätauko-keskustelun ohjaajan tukimateriaali

    Valmistaudu tämän tukimateriaalin avulla, luota itseesi ja onnistut.
  • Virittäytyminen Erätauko-keskusteluun

    Erätauko-keskusteluun voi virittäytyä erilaisten harjoitusten avulla. Tästä materiaalipaketista löydät harjoituksia jään murtamiseen sekä kuuntelemisen harjoittelemiseen. 
  • Erätauko-pelisäännöt nuorille

    Käykää yhdessä rakentavan keskustelun pelisäännöt läpi ennen keskustelua. Voit tulostaa pelisäännöt A4- tai A3-kokoisina. Voit sijoittaa niitä keskustelutilan seinille tai Erätauko-piirin keskelle lattialle.
Kaikki työkalut