Kuva: Tiina Jutila / Yle

Kiinnostaako hyvät ja rakentavat keskustelut? Nyt on nimittäin mahdollisuus lähteä mukaan Hyvin sanottu -keskustelufestivaaleille keskustelunjärjestäjäksi. Keskusteluja tullaan käymään ympäri Suomen. Voit järjestää keskustelun paikan päällä Lahdessa tai satelliittitapahtumana valitsemassasi paikassa. Voit hakea keskustelunjärjestäjäksi yksin tai yhteistyössä toisen kumppanin kanssa.

Hyvin sanottu -keskustelufestivaalit toimivat matalan kynnyksen paikkana keskustelemiselle ja muiden kohtaamiselle. Tarkoituksena on lisätä rohkeutta osallistua keskusteluihin tarjoamalla positiivisia kokemuksia ja mahdollisuus syventää ymmärrystä toisistamme. Festivaalikeskustelut on kahtena aikaisempana vuonna koettu hyvin rakentaviksi ja tasavertaisiksi.  Viime vuonna palautteiden keskiarvo oli 4,77, asteikolla 1-5 arvioituna. Vuoden 2023 festarikokemuksista pääset lukemaan lisää täältä.

Pitäisi puhua tuntemattomille enemmän. Siis järjestää tällaisia keskustelutilaisuuksia.”

Voit hakea keskustelunjärjestäjäksi joko pop up- tai luottamukselliseen keskusteluun. Tapahtuman pop up -keskustelut ovat julkisesti käytäviä keskusteluja, joihin kuka tahansa voi osallistua spontaanisti. Sen sijaan luottamukselliset keskustelut käydään rauhallisessa ja suljetussa tilassa ilman yleisöä. Luottamuksellisten keskustelujen tarkoituksena on toimia mahdollisimman matalan kynnyksen paikkoina turvalliselle ja luotettavalle keskustelulle. Hyvin sanottu -keskustelufestivaalien keskustelut käydään Erätauko-menetelmällä, johon saat järjestäjänä hyvän perehdytyksen ennen festareita. 

Kun on tosi paljon mediajuttuja, että on huono keskustelukulttuuri, niin sitku tulee tällaseen paikkaan, on ihan sillee vau ihanaa!”

Hae keskustelunjärjestäjäksi tämän lomakkeen kautta. Satelliittitapahtuman järjestäjäksi pääset hakemaan tästä. Hakuaika loppuu sunnuntaina 14.4. 

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Uutiset

Kaikki uutiset