Kolmannen kerran järjestettävä Erätauko-viikko tulee entistäkin suurempana. Mukaan halutaan tällä kerralla niin vanhoja järjestäjiä kuin aivan uusiakin toimijoita ja henkilöitä.  Juuri sinä voit järjestää Erätauko-keskustelun  ja me Erätauko-säätiössä tarjoamme siihen tukea.

Erätauko-viikko on oiva mahdollisuus järjestää Erätauko-keskustelu sinua ja yhteisöäsi puhututtavasta aiheesta. Voit kutsua mukaan ystäviäsi, tuttavia, naapureita, kollegoita, tai järjestää keskustelu vaikka perheen tai työyhteisön kesken. Mikäli se käy hyvin ajatukseesi, keskusteluun kannattaa kutsua myös Erätauon mukaisesti myös heitä ketkä eivät välttämättä yleensä osallistu yhteiskunnalliseen keskusteluun. Yleisinä teemoina viikolla keskustellaan suomalaisuudesta, sekä kuulumisen tunteesta ja siihen liittyvistä kokemuksista.

“Erätauon tunnettuuden ja sen mukanaan tuoman tiedustelun ja kysynnän kasvu on luonut Erätauko-viikolle entistä vahvempaa merkitystä. Jokin mikä on ollut mahdollisuus luoda ja lisätä tietoisuutta meistä yhteiskunnallisena toimijana ja ennen kaikkea Erätauosta hyödyllisenä, tarpeellisena ja saavutettavana menetelmänä, on tänä päivänä myös tärkeä matalan kynnyksen takana oleva Erätauko-junan ‘kyytiin hyppäämisen’ keino. On edellisestä osallistuja- tai ohjaamiskokemuksestasi aikaa, tai olet ottamassa vasta ensiaskeleita Erätauon parissa, palvelee Erätauko-viikko sinua täydellisesti. Rutinoituneet ja vannoutuneet Erätauko-keskustelujen järjestäjät tietävät hyvin, että välillä täytyy yksinkertaisesti pysähtyä ja luoda erikseen aika ja tila rakentavalle keskustelulle – oli se sitten parantaaksemme työmme jälkeä, lisätäksemme ymmärrystä ajankohtaisesta maailmaa puhututtavasta asiasta, tai yksinkertaisesti oppiaksemme tuntemaan toisiamme paremmin keskustelemalla kuulumisesta ja/tai suomalaisuudesta. Tuon hetken voi hyvin luoda Erätauko-viikolla.”

-Efe Evwaraye, asiantuntija, Erätauko-säätiö

Voit valita keskustelusi teeman seuraavista:

  1. ” Mitä on suomalaisuus?”, 
  2. ”Mihin kuulun?
  3. ”Yhteisöllesi tärkeä aihe”

 

Aiempien vuosien Erätauko-viikoilla aiheita olivat: 

  • Kansalais- ja järjestötoiminnan tulevaisuus Suomessa
  • Mihin minä kuulun tänään? Rikoksista irti-verkoston kokemuksia yhteiskuntaan integroitumisesta
  • ”Mitä isänmaallisuus tarkoittaa vuoden 2019 Suomessa?”
  • Nuorten vaikutusmahdollisuudet suomalaisessa yhteiskunnassa
  • Mahtuvatko maalaiset ja kaupunkilaiset samaan Suomeen?
  • ”Mitä on suomalainen viisaus?”
  • Millaista Suomea haluamme rakentaa?


Tutustu lisää Erätauko-viikkoon ja tarjoamaamme tukeen sekä ilmoittaudu mukaan täällä.

Oikein lämpimästi tervetuloa mukaan Erätauko-viikolle 2021!

Uutiset

Kaikki uutiset