Erätauko nuorille -materiaalipaketti on valmis ja julkaistu nettisivuillamme!

Erätauko-säätiö on tänään julkaissut Erätauko nuorille -kokonaisuuden. Kokonaisuuden tavoitteena on tukea dialogitaitojen harjoittelemista sekä osallisuuden toteutumista. 

Kokonaisuuden avulla voi kehittää sekä omia että ryhmän keskustelu- ja kuuntelutaitoja. Materiaalien avulla voi lisäksi harjoitella Erätauko-keskustelun ohjaajana toimimista.

Erätauko nuorille -kokonaisuus on tarkoitettu erityisesti nuorten parissa toimiville aikuisille: opettajille, ohjaajille, valmentajille, kuntien osallisuustyöntekijöille sekä vapaaehtoistoiminnan vetäjille. Lisäksi nuoret itse voivat kokonaisuuden avulla toimia Erätauko-keskustelun järjestäjinä ja ohjaajina.

Erätauko nuorille -kokonaisuus on Erätauko-toimintamallin tavoin ilmainen ja kenen tahansa hyödynnettävissä. Se julkaistaan aluksi suomeksi ja ruotsiksi sekä myöhemmin vielä englanniksi.

Alunperin Sitrassa luotu Erätauko-toimintamalli kehitettiin aikuisille, mutta sitä on käytetty vuosien varrella yhä enenevissä määrin myös nuorten kanssa. Erätauko on löytänyt paikkansa esimerkiksi kouluissa, oppilaitoksissa ja korkeakouluissa, kodin ja koulun yhteistyön tukemisessa sekä nuoria kokoavan toiminnan ja harrastusten tukena. Nuoret ovat myös erinomaisia Erätauko-keskustelun ohjaajia.

Erätauko nuorille -kokonaisuutta on kehitetty nuorilta saadun palautteen ja yhteisten Erätauko-kokemusten avulla. Kokonaisuuden ovat luoneet Erätauko-säätiön tiimi yhdessä koulutuksen, kasvatuksen ja median asiantuntijoista koostuvan kehittäjäryhmän kanssa.

 

Erätauko nuorille -kokonaisuuteen kuuluvat seuraavat osiot

 

Kerromme kokonaisuudesta lisää webinaarissa tiistaina 7.5. klo 9-10. Ilmoittaudu mukaan viimeistään perjantaina 3.5.

Erätauko nuorille -kokonaisuus löytyy nettisivuiltamme omana kohtanaan sivuston yläreunasta. Kokonaisuuteen pääset tutustumaan myös suoraan tästä. Tulemme julkaisemaan sivustolla myöhemmin lyhyitä videoklippejä oppimisen, kokeilun ja ymmärtämisen tueksi. 

Kerro meille, mitä mieltä olet! Kuulemme mielellämme kokemuksia uuden kokonaisuuden hyödyntämisestä. Pääset antamaan palautetta kokonaisuudesta tämän lomakkeen kautta.

 

Lisätietoja:

Laura Arikka, toimitusjohtaja, Erätauko-säätiö

laura.arikka@eratauko.fi, p. 044 579 2686

Uutiset

Kaikki uutiset