Erätauko-säätiö – Dialogpaus-stiftelsen – perustettiin keväällä 2019 tukemaan yhdessä muiden dialogista kiinnostuneiden toimijoiden kanssa rakentavaa keskustelukulttuuria Suomessa, vähentämään yhteiskunnan jakautumista ja vahvistamaan ihmisten osallisuutta. 

Erätauko-säätiön perustajia ovat Jenny ja Antti Wihurin rahasto, Sitra, Suomen Kulttuurirahasto sekä Svenska kulturfonden.

Työtä tehdään nyt kuudetta vuotta, ja toimintaa tullaan jatkamaan vielä vuoteen 2027 asti. Kukin perustaja sekä Brita Maria Renlundin muistosäätiö tukevat säätiön toimintaa tulevina vuosina 200 000 euron arvoisella avustuksella. 

Ensi vuodesta lähtien Erätauko-säätiö keskittyy toiminnassaan edelleen yhteistyöhön mediasektorin, koulutussektorin sekä muiden toimijoiden kanssa. 

Säätiö jatkaa yhteistyötä esimerkiksi Ylen kanssa viisivuotisen Hyvin sanottu -hankkeen parissa, jota säätiö ja Yle yhdessä koordinoivat. Hankkeessa on mukana jo yli 180 yhteistyökumppania. Säätiö tulee myös keskittymään entistä enemmän suomen- ja ruotsinkieliseen työhön kouluissa, oppilaitoksissa ja järjestöissä. 

Erätauko-menetelmä on saanut erittäin hyvää palautetta nuorilta ja heillä on myös kyky toimia Erätauko-keskustelun ohjaajina. Nuorilta olemme saaneet myös palautetta ja kehittämistoiveita Erätauon materiaaleja koskien. Tällä hetkellä viimeistelemme “Erätauko nuorille” -kokonaisuutta” Laura Arikka, toimitusjohtaja, Erätauko-säätiö

Erätauko nuorille -kokonaisuutta on rakennettu saadun palautteen, aiemmin nuorten kanssa toteutettujen hankkeiden kokemusten kautta sekä kasvatus-alan asiantuntijoiden kanssa. Materiaalikokonaisuus julkaistaan maaliskuun lopulla.

Lue lisää Erätauko-säätiön työstä täältä.

 

Lisätietoja:

Laura Arikka, toimitusjohtaja, Erätauko-säätiö, laura.arikka@eratauko.fi, 0445792686

Susanna Pettersson, puheenjohtaja, Erätauko-säätiön hallitus, susanna.pettersson@skr.fi

Uutiset

  • Ehdota vuoden 2023 Suomen dialogitekoa!

    On taas aika ehdottaa Suomen dialogiteko -tunnustukselle saajaa. Erätauko-säätiö myöntää vuosittain Suomen dialogiteko -tunnustuksen jollekin toimijalle. Tunnustus jaetaan tänä vuonna kuudetta kertaa.
  • Hurraa! Erätauko nuorille -kokonaisuus on nyt julkaistu

    “Erätauko nuorille” on kokonaisuus, joka tukee dialogitaitojen harjoittelemista sekä osallisuuden toteutumista. Kokonaisuuden avulla voi kehittää omia sekä ryhmän keskustelu- ja kuuntelutaitoja. Materiaalien avulla voi lisäksi harjoitella Erätauko-keskustelun ohjaajana toimimista.
  • Valtteri Tervala aloittaa Erätauko-säätiössä uutena asiantuntijana

    Erätauko-säätiön tiimi saa helmikuun lopulla vahvistusta, kun Valtteri Tervala aloittaa säätiössä asiantuntijana. Erätauko-menetelmä on kulkenut mukana Valtterin tekemässä työssä jo menetelmän alkuajoista lähtien.
Kaikki uutiset