Erätauko-säätiö on myöntänyt Suomen dialogiteko 2020 -tunnustuksen Miriam Attiakselle. Hän on työllään auttanut lukuisia toimijoita hahmottamaan polarisaatiota ja toimimaan sen ehkäisemiseksi. Attias toimitti viime vuonna kirjan Me ja ne – välineitä vastakkainasettelun aikaan yhdessä Jonna Kangasojan kanssa (Into 2020). Lisäksi hän on kirjoittanut teoksen Identiteetit, konfliktit ja sovittelu (THL tietokirjat 2020).

”Huh. Tämä tunnustus tuntuu tosi hyvälle ja ilahduttaa isosti. Tunnen kiitollisuutta!”, Attias kertoo tunnustuksen saatuaan.

”Erityisesti minua ilahdutti kuulla, että työ, jota olen saanut tehdä, on auttanut ihmisiä hahmottamaan sitä, kuinka vastakkainasetteluja ja konflikteja kannattaa käsitellä. Tieto, jonka äärellä olen saanut olla, on opettanut itseänikin valtavasti näistä tämän päivän polttavista ilmiöistä”, hän jatkaa.

Attias haluaa kiittää Erätauko-säätiön lisäksi Koneen säätiötä rahoituksesta polarisaatio-ilmiön tutkimisen tukemiseksi sekä kanssakirjoittajia: ”Me ja ne-kirjan osalta tunnustus kuuluu myös muille kirjoittajille.”

”Tämä tunnustus kuuluu myös kaikille, kenen kanssa olen asioita ajatellut. En ole keksinyt mitään yksin, vaan yhdessä muiden kanssa.” Miriam Attias

Erätauko-säätiön toimitusjohtaja Laura Arikka iloitsee, että tunnustus myönnettiin Attiakselle: ”Keräsimme perinteisesti ehdotuksia Erätauko-verkostolta ja Miriam nousi vahvasti esiin. On hienoa, että tunnustuksen saa tällä kertaa yksittäinen henkilö. Se antaa toivoa ja luo luottamusta. Jokainen meistä voi tehdä oman osansa rakentavan keskustelun ja yhteiselon tukemiseksi. Yksikin ihminen voi saada paljon aikaan ja liikettä meihin muihin.”

Attias haluaa vielä lopuksi lisätä kiitokset heille, joilta hän on oppinut: ”Muun työn osalta iso kiitos ja tunnustus kuuluu ihmisille, joita olen työn kautta tavannut ja joilta olen oppinut. Yksi erityinen ryhmä ovat sellaiset ihmiset, jotka eivät usko dialogiin, ovat kieltäytyneet siitä, ja ovat vastakkainasettelujen osapuolia. He ovat pakottaneet katsomaan asioita kriittisesti ja he ovat pitäneet minua hereillä. Se ei ole aina mukavaa, mutta se on opettavaista.”

Suomen dialogiteko -tunnustus myönnettiin nyt kolmatta kertaa. Ensimmäisen tunnustuksen sai Mielellään -verkosto Sitran Erätauko-hankkeen aikana. Viime vuonna tunnustus myönnettiin Erätauko-säätiön toimesta Lahden kaupungille.

Lisätietoja:

Laura Arikka, toimitusjohtaja, Erätauko-säätiö, p. 044 579 2686

 

 

Uutiset

  • Ehdota vuoden 2023 Suomen dialogitekoa!

    On taas aika ehdottaa Suomen dialogiteko -tunnustukselle saajaa. Erätauko-säätiö myöntää vuosittain Suomen dialogiteko -tunnustuksen jollekin toimijalle. Tunnustus jaetaan tänä vuonna kuudetta kertaa.
  • Hurraa! Erätauko nuorille -kokonaisuus on nyt julkaistu

    “Erätauko nuorille” on kokonaisuus, joka tukee dialogitaitojen harjoittelemista sekä osallisuuden toteutumista. Kokonaisuuden avulla voi kehittää omia sekä ryhmän keskustelu- ja kuuntelutaitoja. Materiaalien avulla voi lisäksi harjoitella Erätauko-keskustelun ohjaajana toimimista.
  • Valtteri Tervala aloittaa Erätauko-säätiössä uutena asiantuntijana

    Erätauko-säätiön tiimi saa helmikuun lopulla vahvistusta, kun Valtteri Tervala aloittaa säätiössä asiantuntijana. Erätauko-menetelmä on kulkenut mukana Valtterin tekemässä työssä jo menetelmän alkuajoista lähtien.
Kaikki uutiset