Erätauko-säätiölle on myönnetty Suomen evankelis-luterilaisen kirkon viestintäpalkinto. Palkinnon luovuttanut arkkipiispa Tapio Luoma toteaa, että Erätauko-säätiön toiminta on vahvasti linjassa kristinuskon mukaisten elämänarvojen kanssa.

”Jakolinjat ylittävä kunnioittava keskustelu, jossa eri tavoin ajattelevat ihmiset voivat kohdata ja kuulla toisiaan, on juuri nyt erittäin tärkeää”, arkkipiispa sanoo. ”On suuri ilonaihe, miten sitoutuneesti ja tarmokkaasti Erätauko-säätiö on lähtenyt edistämään tätä tavoitetta. Yhteiskuntamme tarvitsee vuoropuhelun taitoja ja paikkoja.”

”Tämä on suuri kunnia nuorelle Erätauko-säätiölle ja olemme otettuja tästä tunnustuksesta. Erätauko-keskusteluja järjestävät ja ohjaavat hyvin erilaiset toimijat. Haluan tässä samalla kiittää kaikkia heitä ja yhteistyökumppaneitamme. Yhdessä voimme vahvistaa ihmisten välistä luottamusta, demokratiaa ja yhteiskunnallista selviytymiskykyä. Erätauon avulla erilaiset ihmiset voivat osallistua rakentavaan yhteiskunnalliseen keskusteluun ja sitä kautta tulla nähdyksi ja kuulluksi. Se on tärkeää nyt ja tulevaisuudessa”, Erätauko-säätiön toimitusjohtaja Laura Arikka toteaa.

Erätaukoa käyttää ja on käyttänyt jo yli 200 eri organisaatiota ja toimijaa. Keskusteluissa on ollut mukana jo 55 000 osallistujaa. Myös kirkko, monet seurakunnat ja hiippakunnat ovat ”erätaukoilleet”.

Kirkkohallitus jakaa palkinnon joka toinen vuosi merkittävästä panoksesta kristillisen sanoman, kristillisen tiedon tai kristinuskon mukaisten elämänarvojen välittämiseksi viestinnän eri keinoin. Palkintoa ei jaeta kirkon työntekijöille. Palkinnon suuruus on 7 500 euroa.

Erätauko-säätiö mahdollistaa palkinnon avulla kesätyöntekijän rekrytoimisen ja nuorten kanssa käytäviä Erätauko-keskusteluja vuonna 2021.

Uutiset

  • Erätauko-viikko tulee taas, hurraa!

    Lähde mukaan järjestämään Erätauko-keskustelua itsenäisyyspäiväviikolla 1.-7.12.2021. Aiheena on viime vuodesta tuttuun tapaan "Mitä on suomalaisuus?", sekä "Mihin kuulun?" Tarkoitus on järjestää suurin Erätauko-viikko jota on järjestetty!
  • Hurraa! Erätauko-säätiö jatkaa toimintaansa vuosina 2022-2025

    Erätauko-säätiön perustajatahot ovat päättäneet jatkaa säätiön rahoitusta uuden kolmivuotiskauden ajan. Jenny ja Antti Wihurin rahasto, Sitra, Suomen Kulttuurirahasto sekä Svenska kulturfonden pitävät tärkeänä, että Erätauko-säätiö voi jatkaa hyvin alkanutta toimintaansa.
  • Koronan exit-suunnitelmaa tarvitsevat yhteisöjen ohella myös yksilöt

    Kevään viimeisissä Poikkeusajan dialogeissa keskusteltiin siitä, miten poikkeusaika on muuttanut meitä ihmisinä ja yhteisöinä. Kolmella kielellä käydyissä keskusteluissa oli mukana eri ikäisiä ja eri aloja edustavia ihmisiä ympäri Suomen. Dialogeissa nousi esiin, että koronan exit-suunnitelmaa tarvitsevatkin yhteisöjen ohella myös yksilöt.
Kaikki uutiset