Järjestä dialogi suomalaisuudesta tai kuulumisen tunteesta!

Nyt on hyvä tilaisuus harjoittaa omia fasilitointitaitoja! Erätauko-säätiön dialogikalenteri nimittäin jatkuu dialogeilla suomalaisuudesta. Voit järjestää dialogin esimerkiksi omalla työpaikallasi tai vaikkapa kaveriporukan kesken.

Vuosien 2019-2021 aikana joulukuun ensimmäisellä viikolla järjestettiin eri puolilla Suomea Erätauko-tapahtumaviikko. Nyt Erätauko-säätiön dialogikalenteri jatkaa samalla teemalla itsenäisyyspäivän tienoilla ja tarjoaa valmista materiaalia omien dialogien järjestämisen tueksi.

Itsenäisyyspäivä luo oivan ajankohdan pohtia Suomea ja suomalaisuutta tässä ajassa ja tulevaisuudessa. Voit järjestää dialogin joko otsikolla “Mitä on suomalaisuus?”tai otsikolla “Mihin kuulun?”, keskittyen enemmänkin identiteetin ja kuulumisen tunteen pohtimiseen. 

Mitä suomalaisuus on tänään sinun kokemuksesi mukaan, ja mitä se merkitsee sinulle? Onko näkemyksesi Suomesta ja suomalaisuudesta vaihdellut elämäsi aikana? Mitä tunteita Suomi ja suomalaisuus sinussa herättää? Miltä kuuluminen tuntuu ja mitä siihen liittyy? 

Erätauko tukee dialogin järjestämisessä tarjoamalla keskusteluille kaksi valmista Erätauko-käsikirjoitusta sekä some-pohjia dialogin mainostamista varten.

Valmiin Erätauko-viikon kaavan ja valmiit some-pohjat viestintään löydät täältä.

Keskustelun järjestettyänne pyydämme teitä raportoimaan, milloin järjestitte keskustelun ja kuinka moni siihen osallistui. Mikäli kirjaatte keskustelun, ei kirjausta tarvitse liittää raporttiin. Keskustelun oivallukset voi kuitenkin lisätä raportointiin mukaan. Raportointilinkin löydät muiden materiaalien yhteydestä.