Palkinnon perusteluissa IPI:n Suomen ryhmä kiittää Arikkaa uraauurtavasta työstä dialogiin pohjautuvan rakentavan keskustelukulttuurin edistämisestä valtakunnallisesti.

Arikka on näyttänyt esimerkkiä siitä, kuinka eri lailla ajattelevat ihmiset kykenevät vaihtamaan ajatuksia tasavertaisesti, turvallisesti ja toisiaan loukkaamatta.

Sananvapauden ja avoimen demokratian toteutumisen kannalta Arikan tekemä sillanrakennustyö on erityisen tärkeää alati kärjistyvässä yhteiskunnallisessa ilmapiirissä. Se on myös linjassa riippumattoman median tiedonvälityseetoksen kanssa, jonka keskiössä on erilaisten näkemysten ja maailmankuvien tuominen suomalaisen yleisön tietoisuuteen, IPI:n Suomen ryhmän tiedotteessa kerrotaan.

Laura Arikka kiittää IPI:n Suomen ryhmää tunnustuksesta.

Olen hieman häkeltynyt ja kiitollinen tästä palkinnosta. Pidän sananvapautta ja lehdistönvapautta erittäin tärkeänä osana demokratiaa ja senkin vuoksi tunnustus tuntuu tärkeältä. Haluan myös kiittää Erätauko-säätiön perustajia, tiimiä ja yhteistyökumppaneita vaikuttavasta työstä. Ilman yhteistyötä ja yhteisiä tekoja ei olisi näin laajasti mahdollista kutsua erilaisia ihmisiä keskustelemaan tärkeistä asioista. Lämpimät kiitokset!

IPI:n Suomen ryhmä on riippumaton media-alan ammattilaisista koostuva järjestö, joka on osa sananvapaus- ja lehdistönvapauskysymyksiin keskittyvää verkostoa. Wienissä toimiva Kansainvälinen lehdistöinstituutti (IPI) seuraa lehdistönvapauden toteutumista kaikkialla maailmassa. Sen yhdintehtäviin kuuluu raportoida journalisteihin kohdistuvista rikkomuksista sekä edistää lehdistön vapaata ja riippumatonta työskentelyä.

Lisätietoja:

Kaius Niemi, IPI:n Suomen ryhmän puheenjohtaja

Laura Arikka, Erätauko-säätiön toimitusjohtaja

Uutiset

  • Ehdota vuoden 2023 Suomen dialogitekoa!

    On taas aika ehdottaa Suomen dialogiteko -tunnustukselle saajaa. Erätauko-säätiö myöntää vuosittain Suomen dialogiteko -tunnustuksen jollekin toimijalle. Tunnustus jaetaan tänä vuonna kuudetta kertaa.
  • Hurraa! Erätauko nuorille -kokonaisuus on nyt julkaistu

    “Erätauko nuorille” on kokonaisuus, joka tukee dialogitaitojen harjoittelemista sekä osallisuuden toteutumista. Kokonaisuuden avulla voi kehittää omia sekä ryhmän keskustelu- ja kuuntelutaitoja. Materiaalien avulla voi lisäksi harjoitella Erätauko-keskustelun ohjaajana toimimista.
  • Valtteri Tervala aloittaa Erätauko-säätiössä uutena asiantuntijana

    Erätauko-säätiön tiimi saa helmikuun lopulla vahvistusta, kun Valtteri Tervala aloittaa säätiössä asiantuntijana. Erätauko-menetelmä on kulkenut mukana Valtterin tekemässä työssä jo menetelmän alkuajoista lähtien.
Kaikki uutiset