Efe Evwaraye

Aurora kokoaa yhteen visionäärejä, vaikuttajia, tutkijoita ja asiantuntijoita keskustelemaan tulevaisuuden yhteiskunnallisista haasteista ja mahdollisuuksista. Tapahtuma järjestetään tänään 17.11. Levillä, mutta keskusteluja pääset seuraamaan myös Yle Areenasta. Keskusteluun voit osallistua tapahtuman ajan myös chatin kautta. Tapahtuma järjestetään tänä vuonna kolmatta kertaa. Sen sisällöstä vastaa Yleisradio ja järjestämisestä Visit Levi.

Erätauko-säätiön Efe Evwaraye keskustelemassa urheiluharrastuksesta kasvattajana

“Urheiluharrastus on muutakin kuin huippujen löytämistä. Mikä on urheiluseurojen kasvatustehtävä ja mitä on sivistävä valmennus? Mitä kaikkea urheiluharrastuksesta voi oppia tai saada?”

Tänään, perjantaina 17.11., klo 16:15-17:00 pääset seuraamaan Yle Areenasta keskustelua urheiluharrastuksesta kasvattajana. Keskustelijoina ovat Erätauko-säätiön asiantuntija ja entinen amerikkalaisen jalkapallon pelaaja Efe Evwaraye, skeittauksen opettaja Onni Saltevo ja karting-ajaja Aada Turpeinen. 

Efe vietti lapsuutensa jääkiekon parissa, mutta teki kuitenkin tavoitteellisen urheilu-uransa amerikkalaisessa jalkapallossa. Hän toimi maajoukkueen monivuotisena kapteenina ja on pelannut Suomen lisäksi myös Saksassa ja Ruotsissa. Efellä on kaksi Suomen mestaruutta, kaksi SM-hopeaa, EM-pronssi ja U19 Pohjoismaiden mestaruus. Syksyllä 2023 Efe nimitettiin Suomen amerikkalaisen jalkapallon Hall of Famen jäseneksi. 

Onni Saltevo on skeittauksen Suomen mestari vuodelta 2019. Hän työskentelee skeittilinjan opetuksen koordinaattorina sekä opettajana Helsingin Yhteislyseossa. Lisäksi hän on mentori NMKY:ssä ja vetää skeittikoulua Kontulassa.

Aada Turpeinen taas aloitti kartingin ajamisen 6-vuotiaana. Hän opiskelee tällä hetkellä lukiossa, jossa on mahdollista yhdistää koulutus ja huippu-urheilu. Aadalle on tärkeää toimia esikuvana ja näyttää, että autourheilussa voi menestyä sukupuolesta riippumatta.

Seuraa kiinnostavaa keskustelua täältä!

Lue Efen diablogi siitä, mitä yhteistä on Erätauolla ja amerikkalaisella jalkapallolla.

Uutiset

  • Ehdota vuoden 2023 Suomen dialogitekoa!

    On taas aika ehdottaa Suomen dialogiteko -tunnustukselle saajaa. Erätauko-säätiö myöntää vuosittain Suomen dialogiteko -tunnustuksen jollekin toimijalle. Tunnustus jaetaan tänä vuonna kuudetta kertaa.
  • Hurraa! Erätauko nuorille -kokonaisuus on nyt julkaistu

    “Erätauko nuorille” on kokonaisuus, joka tukee dialogitaitojen harjoittelemista sekä osallisuuden toteutumista. Kokonaisuuden avulla voi kehittää omia sekä ryhmän keskustelu- ja kuuntelutaitoja. Materiaalien avulla voi lisäksi harjoitella Erätauko-keskustelun ohjaajana toimimista.
  • Valtteri Tervala aloittaa Erätauko-säätiössä uutena asiantuntijana

    Erätauko-säätiön tiimi saa helmikuun lopulla vahvistusta, kun Valtteri Tervala aloittaa säätiössä asiantuntijana. Erätauko-menetelmä on kulkenut mukana Valtterin tekemässä työssä jo menetelmän alkuajoista lähtien.
Kaikki uutiset