Erätauko-säätiö osallistuu uuteen hankkeeseen, jonka Anders Chydenius –säätiö on käynnistänyt yhdessä Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskuksen, Lundin yliopiston ja Ahvenanmaan rauhaninstituutin kanssa.

Hanke toteutetaan vuonna 2021, joka on myös Suomen puheenjohtajuusvuosi Pohjoismaiden ministerineuvostossa. Ministerineuvosto täyttää ensi vuonna 50 vuotta.

Demokratiaverkosto 21 –hankkeen tavoitteena on pohjoismaisen demokratiakulttuurin vahvistaminen ja edistäminen. Se tapahtuu lisäämällä yhteistyötä ruotsalaisten, suomalaisten ja ahvenanmaalaisten demokratiatoimijoiden kanssa.

Demokratiaverkosto 21:n julkistamisen yhteydessä jaettiin myös Anders Chydenius-palkinto Ruotsin entiselle ulkoministerille Margot Wallströmille ja Suomen entiselle pääministerille, yliasiamies Jyrki Kataiselle demokratian edistämisestä. Wallström ja Katainen kutsuttiin samalla kunniajäseninä Demokratiaverkosto 21 -hankkeeseen.

Uutiset

  • Ehdota vuoden 2023 Suomen dialogitekoa!

    On taas aika ehdottaa Suomen dialogiteko -tunnustukselle saajaa. Erätauko-säätiö myöntää vuosittain Suomen dialogiteko -tunnustuksen jollekin toimijalle. Tunnustus jaetaan tänä vuonna kuudetta kertaa.
  • Hurraa! Erätauko nuorille -kokonaisuus on nyt julkaistu

    “Erätauko nuorille” on kokonaisuus, joka tukee dialogitaitojen harjoittelemista sekä osallisuuden toteutumista. Kokonaisuuden avulla voi kehittää omia sekä ryhmän keskustelu- ja kuuntelutaitoja. Materiaalien avulla voi lisäksi harjoitella Erätauko-keskustelun ohjaajana toimimista.
  • Valtteri Tervala aloittaa Erätauko-säätiössä uutena asiantuntijana

    Erätauko-säätiön tiimi saa helmikuun lopulla vahvistusta, kun Valtteri Tervala aloittaa säätiössä asiantuntijana. Erätauko-menetelmä on kulkenut mukana Valtterin tekemässä työssä jo menetelmän alkuajoista lähtien.
Kaikki uutiset