Erätauko-säätiö osallistuu uuteen hankkeeseen, jonka Anders Chydenius –säätiö on käynnistänyt yhdessä Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskuksen, Lundin yliopiston ja Ahvenanmaan rauhaninstituutin kanssa.

Hanke toteutetaan vuonna 2021, joka on myös Suomen puheenjohtajuusvuosi Pohjoismaiden ministerineuvostossa. Ministerineuvosto täyttää ensi vuonna 50 vuotta.

Demokratiaverkosto 21 –hankkeen tavoitteena on pohjoismaisen demokratiakulttuurin vahvistaminen ja edistäminen. Se tapahtuu lisäämällä yhteistyötä ruotsalaisten, suomalaisten ja ahvenanmaalaisten demokratiatoimijoiden kanssa.

Demokratiaverkosto 21:n julkistamisen yhteydessä jaettiin myös Anders Chydenius-palkinto Ruotsin entiselle ulkoministerille Margot Wallströmille ja Suomen entiselle pääministerille, yliasiamies Jyrki Kataiselle demokratian edistämisestä. Wallström ja Katainen kutsuttiin samalla kunniajäseninä Demokratiaverkosto 21 -hankkeeseen.

Uutiset

  • Erätauko-viikko tulee taas, hurraa!

    Lähde mukaan järjestämään Erätauko-keskustelua itsenäisyyspäiväviikolla 1.-7.12.2021. Aiheena on viime vuodesta tuttuun tapaan "Mitä on suomalaisuus?", sekä "Mihin kuulun?" Tarkoitus on järjestää suurin Erätauko-viikko jota on järjestetty!
  • Hurraa! Erätauko-säätiö jatkaa toimintaansa vuosina 2022-2025

    Erätauko-säätiön perustajatahot ovat päättäneet jatkaa säätiön rahoitusta uuden kolmivuotiskauden ajan. Jenny ja Antti Wihurin rahasto, Sitra, Suomen Kulttuurirahasto sekä Svenska kulturfonden pitävät tärkeänä, että Erätauko-säätiö voi jatkaa hyvin alkanutta toimintaansa.
  • Koronan exit-suunnitelmaa tarvitsevat yhteisöjen ohella myös yksilöt

    Kevään viimeisissä Poikkeusajan dialogeissa keskusteltiin siitä, miten poikkeusaika on muuttanut meitä ihmisinä ja yhteisöinä. Kolmella kielellä käydyissä keskusteluissa oli mukana eri ikäisiä ja eri aloja edustavia ihmisiä ympäri Suomen. Dialogeissa nousi esiin, että koronan exit-suunnitelmaa tarvitsevatkin yhteisöjen ohella myös yksilöt.
Kaikki uutiset