Dialog på Alla hjärtans dag

Arrangera din egna dialog eller delta i en av Dialog-stiftelsens diskussioner! 

Här följer en utmärkt möjlighet att öva sina egna diskussionsledarfärdigheter! Dialogpaus-stiftelsens dialogkalender inleds med dialoger under Alla hjärtans dag. 

Du kan arrangera din egna dialog i anslutning till märkesdagens tema. Diskussionen kan arrangeras till exempel på den egna arbetsplatsen eller i en vänskapskrets. Du kan till exempel ordna en diskussion om på vilket sätt deltagarna tar hand om sina vänskapsrelationer eller vilka saker som är betydelsefulla för dem i vänskapsrelationer. Ämnet kan tangera huvudtemat på många olika sätt. 

Dialogpaus-stiftelsen stödjer dialogen genom att erbjuda ett färdigt manuskript för diskussionen samt material för att marknadsföra dialogen på sociala medier.

Ett färdigt manuskript och material för sociala medier hittar du senare här.

Efter att du ordnat din diskussion så ber vi dig rapportera när dialogen arrangerades, och hur många som deltog. Ifall ni för anteckningar över diskussionens innehåll så behöver ni inte lägga med det materialet i rapporten. Du kan ändå lägga med diskussionens insikter. Länken för att rapportera om diskussionen hittar du bland det övriga materialet. 

Dialogpaus-stiftelsens egna dialoger

Dialogpaus-stiftelsen arrangerar kring Alla hjärtans dag två egna dialoger, en på finska och en på svenska.  Bägge två arrangeras på distans för att se till att så många som möjligt kan delta. 

Måndagen den 13.2 kl. 16-18 arrangerar vi en diskussion på svenska med rubriken: Dialog om vänner och vänskap

Hur ser din relation till olika vänner ut? Hur upplever andra vänner och vänskap? Hur bevarar du dina vänskapsrelationer? Vad gör det lätt? Vad medför utmaningar?

Vi bjuder in alla som känner att de vill diskutera ämnet på svenska och i synnerhet dig som normalt inte deltar i den här typen av diskussioner. Vi är intresserade av just dina erfarenheter! För dig som nyligen lärt dig Dialogpaus-metoden så kan det här vara ett sätt att få delta en till gång i en helt annorlunda diskussion.  Högst 10 personer kan delta i diskussionen.

Anmäl dig till den svenskspråkiga dialogen här.

Den 15.2 kl. 13-15 arrangerar vi en dialog på finska med rubriken: Ystävyyssuhteet – niiden luominen ja vaaliminen

Anmäl dig till den finskspråkiga dialogen här

Varmt välkommen med!